Results 1 to 4 of 4

Thread: No sat signal for some channels but perfect signal for others

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Competa
    Satellite dish being used
    If you input your Satellite Dish Size and Edit this field in your user profile (settings edit profile), and it makes it easier for others to know what equipment you are using.
    Posts
    4
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    No sat signal for some channels but perfect signal for others

    I'm back on here again as I have another question...

    I have a Sky HD box here in Spain (near Nerja, Malaga) and I'm having some problems receiving a lot of channels. I have a Sky subscription with HD in London, UK and I've brought over my white sky card and have slotted it into the Sky HD box here in Spain.

    I've made a note of the channels that I CAN see. Working my way up from channel 101 (BBC - which I can't see), I CAN see the following (I went up as far as Universal +1 - which I can't see - before I got bored):
    Channel 4
    Channel 5
    Gold
    Sky 2
    Sky Livingit
    Sky Living +1
    Challenge
    Comedy Central +1
    S4C
    More4 +1
    4Seven

    For a number of channels, Sky1 HD, Sky Living HD and Sky Atlantic HD, I received an error message stating I had the wrong card for my sky box. I called Sky and got them to pair my card to my Spanish Sky box and then I was able to see those channels.

    My problem however is I CAN'T see the below channels and I'd like to know if I need to call out an Engineer or if I can change some settings on the Sky HD box.

    BBC 1 London
    BBC 2 England
    ITV1 London
    Comedy Central HD
    Universal HD
    Syfy HD
    BBC3
    BBC4
    ITV2 HD
    ITV3 HD
    ITV4 HD
    FX HD
    Comedy Central X
    Sky Arts 1 HD
    Sky Arts 2 HD
    ITV +1
    Gold +1
    C4 +1
    E4 HD
    E4 +1
    More 4
    BBC1 HD
    DMax
    DMax +1
    CBS Reality
    CBS Reality +1
    CBS Action
    CBS Drama
    Universal +1

    Some other points to note:
    - When the Sky box is on any of the viewing any of the channels which I can view and I check the signal setting I can see there is no signal strength or quality.
    - When the Sky box is on a channel that I can view, the signal strength is at maximum and quality is at half.
    - There is only a single feed from the dish to the box and I've set the Sky box setting for this.
    - The default transponder is set to 12207.

  2. #2
    Site Owner / Satellite Installer
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Based in Gandia, covers Calpe to Valencia and inland
    Satellite dish being used
    Marafa (not Famaval!) 1.8m dish, 80cm dish
    Satellite Digibox / Receivers used
    Sky+HD, Sky Pace 2600, Ariva 100, Dreambox DM7025, GI1025E
    Posts
    4,034
    Thanks
    3
    Thanked 37 Times in 36 Posts
    Quote Originally Posted by golfgtiman View Post
    For a number of channels, Sky1 HD, Sky Living HD and Sky Atlantic HD, I received an error message stating I had the wrong card for my sky box. I called Sky and got them to pair my card to my Spanish Sky box and then I was able to see those channels..
    And when you go back the the UK you will have to repair it again - do it too often and Skys curiosity may mean they will not pair it - "why are you repairing it up so often???"

    Quote Originally Posted by golfgtiman View Post
    My problem however is I CAN'T see the below channels and I'd like to know if I need to call out an Engineer or if I can change some settings on the Sky HD box...
    Some of those channels are on the north beam of Astra 2a and Astra 2B, and your dish may not be big enough to receive the all day - you do not say what sized dish you are using. In some areas of SPain even 2.4m dishes can struggle to receive these north beam channels 24/7.

    It may also mean your dish is not aligned correctly, and / or your LNB is not a good perfoming LNB, and / or your LNB skew is not correct for maximum reception.

    There are no setting you can change on the sky box to ensure reception of all those channels.

    Quote Originally Posted by golfgtiman View Post
    Some other points to note:
    - When the Sky box is on any of the viewing any of the channels which I can view and I check the signal setting I can see there is no signal strength or quality.
    - When the Sky box is on a channel that I can view, the signal strength is at maximum and quality is at half.
    - There is only a single feed from the dish to the box and I've set the Sky box setting for this.
    - The default transponder is set to 12207.
    Which ever Default transponder frequency you use makes no difference to individual channel reception.
    In single feed mode, the signal test screen will show the signal for the channel you are currently watching. It will vary between channels, which are on difference frequencies, beams and satellites.
    Last edited by satandpcguy; 24th September 2012 at 04:31 PM.
    The Sat and PC Guy
    UK Satellite TV, Sky TV, Freesat TV and Spanish Digital TDT Installations Costa Blanca Spain
    96 281 9796 / 620 130 292
    info@satandpcguy.com (alternate email satandpcguy@gmail.com )
    Costa Blanca Satellite TV / Sky Tv in Spain - Our BLOG
    Like us on Facebook for the latest Satellite TV in Spain

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Competa
    Satellite dish being used
    If you input your Satellite Dish Size and Edit this field in your user profile (settings edit profile), and it makes it easier for others to know what equipment you are using.
    Posts
    4
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Many thanks for the reply...

    Re-pairing. I told Sky that I have 2 boxes, one in the bedroom and one downstairs in the sitting room. He said I should have 2 cards, 1 for each box but I said that means you'll charge me extra to give me functionality I don't want (i.e. I don't want to watch different channels in the different rooms.) Their official answer is that I should move the box between rooms. I told them that was ridiculous and I'll call back to re-pair with the sitting room box again.

    Dish size. I knew I forgot to mention an important fact. I didn't know my dish size but I've just measured it and it's 1.3m diameter.

    Dish alignment. Is it still possible that my dish isn't aligned properly even though I get full and I mean full signal strength on the signal test screen on the Sky box?

    Signal test screen. Thanks for confirming the reading relates to the actual channel selected.

  4. #4
    Site Owner / Satellite Installer
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Based in Gandia, covers Calpe to Valencia and inland
    Satellite dish being used
    Marafa (not Famaval!) 1.8m dish, 80cm dish
    Satellite Digibox / Receivers used
    Sky+HD, Sky Pace 2600, Ariva 100, Dreambox DM7025, GI1025E
    Posts
    4,034
    Thanks
    3
    Thanked 37 Times in 36 Posts
    Quote Originally Posted by golfgtiman View Post
    Dish alignment. Is it still possible that my dish isn't aligned properly even though I get full and I mean full signal strength on the signal test screen on the Sky box?
    The signal test screen can either show the default transponder signal, or the signal for the channels you are watching.
    Just because that shows good signal, does not mean it gets good signals on other frequencies.
    It just means you are getting a good signal for that one frequency - UK TV comes from around 100 plus frequencies, from 4 different satellites, from about 7 different beams, with each beam having its own reception characteristics.

    So for example, it may show a great signal if you are watching Sky news...I should hope so as that is on a south beam and easy to receive in most of Spain even on an 60cm or 80cm dish. But select BBC1, and it is showing no signal, quaklity or strength, then the dish is not aligned perfectly to receive that frequency.

    Idealy a pro meter is way better and more sensitive than the sky signal test screen, especailly as they is always a delay in that responding to a small omvement in the dish.
    The Sat and PC Guy
    UK Satellite TV, Sky TV, Freesat TV and Spanish Digital TDT Installations Costa Blanca Spain
    96 281 9796 / 620 130 292
    info@satandpcguy.com (alternate email satandpcguy@gmail.com )
    Costa Blanca Satellite TV / Sky Tv in Spain - Our BLOG
    Like us on Facebook for the latest Satellite TV in Spain

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. No TDT signal. Require Spanish channels on satellite.
    By golfgtiman in forum The Satellite TV Forum
    Replies: 2
    Last Post: 9th August 2012, 06:17 PM
  2. Weak signal or no signal with SKY sports 4 & 5
    By yoyo in forum The Satellite TV Forum
    Replies: 2
    Last Post: 24th November 2011, 09:21 AM
  3. Satellite signal fade at night in Spain and loss of satellite TV channels at night
    By satandpcguy in forum Frequently Asked Questions about Satellite TV on The Costa Blanca and Spain
    Replies: 0
    Last Post: 18th June 2011, 06:11 PM
  4. No Signal???
    By sallyw in forum The Satellite TV Forum
    Replies: 3
    Last Post: 20th September 2010, 03:59 PM
  5. Signal
    By sugar in forum The Satellite TV Forum
    Replies: 1
    Last Post: 12th September 2008, 08:49 PM

Visitors found this page by searching for:

Sky TV Spain, BBC TV Spain, Freesat Spain, british satellite tv abroad, uk tv reception spain, satellite tv channels, sky tv, costa blanca satellite tv, satellite tv costa blanca, satellite tv forum, sky tv valencia, sky tv gandia, sky tv costa blanca, high definition, Sky TV Oliva, astra 2d, astra 2a, astra 2b, astra 1n, asta 2f, astra 2g, astra 2e, eurobird, satellite footprints, satellite reception, sky boxes spain, freesat boxes in spain, uktv costa blanca,

Tags for this Thread