Results 1 to 6 of 6

Thread: Pace 2600 - The latest firmware?

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Pace 2600 - The latest firmware?

    As advised I have just bought a second hand Pace 2600 which is supposed to have the latest firmware and EPG installed, I wondered if anyone could confirm this?

    Thses are the details as displayed:

    Model number 1.0.81
    Version Number 9F0801
    Operating System No 1.2S4FM
    EPG Version 3.8.8

    Odd thing is, I am getting the "no signal received" message and I have changed the default transponder too. My other receiver is picking up the channels fine, so I am confused as to what is wrong here??

  2. #2
    Site Owner / Satellite Installer
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Based in Gandia, covers Calpe to Valencia and inland
    Satellite dish being used
    Marafa (not Famaval!) 1.8m dish, 80cm dish
    Satellite Digibox / Receivers used
    Sky+HD, Sky Pace 2600, Ariva 100, Dreambox DM7025, GI1025E
    Posts
    4,032
    Thanks
    3
    Thanked 37 Times in 36 Posts
    That is the lastest firmware.
    And even with older versions you will still get channels, so that is not a problem.

    First, check the LNB settings in the installer set up menu, and set them to default - ie press RED on the screen and save - these may have been changed.

    And remember to power off the receiver everytime you try a different frequency for the DT - as it may "block" you box if you do not.

    Failing that, then maybe you have a bad tuner inside the box, and, although it may work well in stronger signal areas, in weak signal areas it may not perform well.

    Check it out on someone elses system, and if that fails, try and return the unit to the seller, as it is clearly not working.
    Last edited by satandpcguy; 24th October 2010 at 06:14 PM.
    The Sat and PC Guy
    UK Satellite TV, Sky TV, Freesat TV and Spanish Digital TDT Installations Costa Blanca Spain
    96 281 9796 / 620 130 292
    info@satandpcguy.com (alternate email satandpcguy@gmail.com )
    Costa Blanca Satellite TV / Sky Tv in Spain - Our BLOG
    Like us on Facebook for the latest Satellite TV in Spain

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Well I tried all you suggested but still no signal!
    I then went to a naighbours house, plugged it in there and it works fine!...so now I am at loss at to why that would be?..... at least I know that it's not the receiver now.
    I should add that I'm back in the UK at the moment and my uk set up is a motorised system using a 1M Triax dish with a 0.3 Invacom lnb and a Technomate HD6900 receiver but I am at a total loss as to why I am not receiving a signal when i plug in the Pace 2600 to it?

  4. #4
    Site Owner / Satellite Installer
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Based in Gandia, covers Calpe to Valencia and inland
    Satellite dish being used
    Marafa (not Famaval!) 1.8m dish, 80cm dish
    Satellite Digibox / Receivers used
    Sky+HD, Sky Pace 2600, Ariva 100, Dreambox DM7025, GI1025E
    Posts
    4,032
    Thanks
    3
    Thanked 37 Times in 36 Posts
    Well test the box with a direct cable from the lNB to the sky box and bypass the motor and Technomate and see if it works then.
    Silly question: it the dish onthe correct satellite?
    The add, the motor into the equation, then check the sky box, then add the TM, then check the signal.
    You may have problems if you are using an LNB OUT or loopthu on the TM - make sure your TM is in standby.
    Also, it some LNB outs just output the same frequency being used by the TM , some (LNB Thru i think) all all frequencies

    BUt as you have tested the box on someone elses system then your box will work in Spain. The reason why it is not working on your curent set up is the T
    The Sat and PC Guy
    UK Satellite TV, Sky TV, Freesat TV and Spanish Digital TDT Installations Costa Blanca Spain
    96 281 9796 / 620 130 292
    info@satandpcguy.com (alternate email satandpcguy@gmail.com )
    Costa Blanca Satellite TV / Sky Tv in Spain - Our BLOG
    Like us on Facebook for the latest Satellite TV in Spain

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I am not going through the Technomate or using an LNB 'out', I merely unscrew the sat cable from the Tecnomate receiver (after pointing the dish at 28.2 degrees and seeing bbc hd) then screw it onto the Pace but there is no signal?
    I am quite a 'techie' person and have had motorised sat systems for over 10 years now but this has me baffled, I really can't understand it, I was shocked when it worked the instant I connected it to my neighbours dish!
    I do appreciate your thoughts, suggestions and help though.

  6. #6
    Site Owner / Satellite Installer
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Based in Gandia, covers Calpe to Valencia and inland
    Satellite dish being used
    Marafa (not Famaval!) 1.8m dish, 80cm dish
    Satellite Digibox / Receivers used
    Sky+HD, Sky Pace 2600, Ariva 100, Dreambox DM7025, GI1025E
    Posts
    4,032
    Thanks
    3
    Thanked 37 Times in 36 Posts
    I have just plugged a 2600 in to the cable connected to the motor, and its booted up straight away!
    So no idea why your is not.
    The Sat and PC Guy
    UK Satellite TV, Sky TV, Freesat TV and Spanish Digital TDT Installations Costa Blanca Spain
    96 281 9796 / 620 130 292
    info@satandpcguy.com (alternate email satandpcguy@gmail.com )
    Costa Blanca Satellite TV / Sky Tv in Spain - Our BLOG
    Like us on Facebook for the latest Satellite TV in Spain

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Updating channel list and firmware on Ferguson Ariva 100E Digibox
    By randelld in forum The Satellite TV Forum
    Replies: 3
    Last Post: 12th January 2012, 06:06 PM
  2. Firmware Update
    By samstuart in forum UK TV in Spain and the Costa Blanca
    Replies: 3
    Last Post: 1st January 2011, 01:40 PM
  3. 11778 and Pace 2600 forced upgrade
    By escapeman in forum The Satellite TV Forum
    Replies: 6
    Last Post: 24th July 2010, 03:48 PM

Visitors found this page by searching for:

pace 26oo latest software

pace 2600 not recieving

pace 2600

pace firmware for sky box

how do i upgrade the software on my digibox pace 1.0.81

pace 2600 latest software

will pace receiver work in spain

which pace box works in spain

Pace 2600 spain

what is latest sky epg version pace 2600

pace firmware latest

pace 2600 firmware upgrade not working

latest firmware of n2600

PACE 2600

Tags for this Thread